Tietoa yhdistyksestä

Seinäjoensenioriopet.osj.fi

Toimii Seinäjoen, Ilmajoen, Järviseudun, Isonkyrön ja Kuortaneen alueella, joitakin jäseniä myös Lapualta, Töysästä ym.

Virallista yhdistysaikaa edelsi toimiminen kerhona, jonka perustava kokous pidettiin Seinäjoen seura-  kuntakeskuksessa 30.11.1973. Läsnä oli 28 eläkeläisopettajaa. Jäsenmäärän kasvettua lähes 250 henkilöön ja valtakunnallisen suosituksen mukaisesti kerhon kokouksessa 03.12.2003 päätettiin sen illmoittamisesta yhdistysrekisteriin, samalla hyväksyttiin yhdistykselle säännöt.

Patentti- ja rekisterihallitus merkitsi Seinäjoen Seudun Veteraaniopettajat ry:n rekisteriin 10.02.2004.
Opetusalan Seniorijärjestön suosituksesta yhdistyksen nimessä on Veteraaniopettaja korvattu sanalla Senioriopettaja. Samalla jätettiin nimestä pois sana Seudun. Seinäjoen Senioriopettajat ry on lyhenteenä SSO. Jäseniä v. 2019 on noin 400.

Yhdistyksen puheenjohtajina ovat toimineet Pekka Varismäki, Eino Mäkelä, Seija Kivelä,  Kari Jääskeläinen, Raili Yli-Torkko,  Elina Kuusivaara, Leena Försti ja vuoden 2021 helmikuusta Katriina Honkala.

SSO:n toiminta on ollut kautta vuosikymmenten vilkasta. Lounaskokoontumisia on n. kaksi kertaa kuukaudessa. Silloin esitelmöimässä on mahdollisimman korkeatasoisia ammattilaisia, joiden aihealueet ovat olleet vaihtelevasti kasvatus, lääketiede, ravitsemus, elämänhallinta, liikunta, terveys, omaishoito, liikenne, palvelutarjonta, musiikki, teatteri, kirjallisuus ym. Yhteislaulut ovat virkistäneet osallistujia.

Yhdistys on tehnyt runsaasti matkoja maakuntiin ympäri Suomea. On katselu nähtävyyksiä maaseudulla ja kaupungeissa sekä osallistuttu teatterinäytöksiin, oopperoihin, musikaaleihin ym. tapahtumiin.

Ulkomaanmatkat ovat suuntautuneet mm. Kiinaan, Ranskaan, Belgiaan, Turkkiin, Venäjälle, Kroatiaan, Azoreille ja Italiaan.

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
seniorit(at)oaj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.